Tuotevertailu: LL Night Reaper vs. kilpailija

 

Sama valo halvemmalla? Lumina Lights Night Reaper 9" vs. kilpaileva led-lisävalo

 

Saamme toisinaan palautetta, jossa kehutaan, että "samaa" tuotetta löytyy jostain huomattavasti halvemmalla. Todellisuus on usein näissä tilanteissa kuitenkin jotain aivan muuta. Tässä eräs esimerkki, jossa meille tuotiin vertailtavaksi "vastaava" kilpaileva tuote.

Pakkauksien kuvissa ja muutenkin nopeasti katsottuna lisävalot näyttävät erehdyttävän samalta. Molempia markkinoidaan lisäkaukovalona, mutta todellisuudessa kilpailevasta lisävalosta puuttuu esimerkiksi E-hyväksyntämerkintä, josta seuraa ongelmia katsastuksessa ja viranomaistarkastuksissa.
 
 

Tärkeimpiä eroja lisävalojen välillä on vaikeaa havaita päältä päin

 

Lisävaloja tarkemmin tutkittaessa löytyi myös paljon muita eroavaisuuksia. Esim. heijastimen pinnoituksessa on suuri ero. LuminaLightsin heijastin on pinnoitettu hyvin valoa heijastavaksi, kun taas kilpailijan heijastimen pinnan laatu on huomattavasti huonompi. Tämä näkyy valotehossa todella selkeästi. Jotain valmistuslaadusta kertoo myös heijastimen taustapuoli, vaikka sillä ei olekaan käytännön merkitystä valaisutehon kannalta.
Kaikista merkittävimmät erot löytyvät kuitenkin heijastimen alta. Kilpailijan elektroniikassa ja ledeissä on säästetty huomattavasti verrattuna LuminaLightsiin. Kilpailijan lisävalossa ledien ohjaus- ja suojaelektroniikkaan on käytetty vain murto-osa LuminaLightsien komponenttimäärästä. 

Tässä vielä se ehkä tärkein, eli valokuvio ja valoteho. Kun LuminaLights Night Reaperin valokuvio on tasainen, leviää kilpailevan lisävalon valo epämääräisesti.


 
Järkihintaan voi kyllä saada hyvät lisävalot, mutta erehdyttävän samannäköisissä tuotteissa voi olla suuria eroja. Suosituille valomalleille syntyy aina samankaltaisia jäljittelijöitä, eikä päälle päin samannäköinen valo useinkaan ole täysin sama kuin hyväksi havaittu/arvosteltu merkkivalaisin.


Aidot LuminaLights Night Reaperit löydät täältä: Night Reaper 7" & Night Reaper 9"